Klitmit na srpskom

Vodič kroz seksistički svet

Zašto je važno imati dijalog U celu priču oko Klitmit-a sam ušla jer sam u mnogim razgovorima u vezi sa ženskim pravima osećala izvesnu isfrustriranost. Često bih imala utisak da me sagovornici ne slušaju, da pričaju mnogo, da dele samo svoja iskustva, da umesto mene završavaju rečenice, da meni objašnjavaju kako sam se ja osećala uContinue reading “Vodič kroz seksistički svet”

Kako je popularna kultura menjala pogled na feminizam

Krajem XX veka, događaju se velike promene za rodnu ravnopravnost kakve nikada ranije nisu. Feminizam kao ideja, toliko kritikovan, pogrešno shvaćen i neprihvaćen postaje deo svakodnevnice upravo kroz kulturu. Popularna kultura će implicitno ,,podmetati” drugačiju ženu, onu koja zna šta hoće, koja se brine o sebi, koja ne mora ni od koga da traži dozvolu i koja ni od koga ne zavisi. Ona sada pokazuje da može isto što i muškarac, jer upravo ona, više nego ikad, učestvuju u pravljenju te kulture. I onda imamo domino efekat.

Loading…

Something went wrong. Please refresh the page and/or try again.

blog

Dobrodošli na moj blog!

Ja sam Biljana, kulturološkinja, feministkinja, blogerka, ljubiteljka putovanja i pisane reči.

Čvrsto verujem da zajedno možemo da gradimo rodno ravnopravniji svet!

Za još vesti iz feminističkog sveta, ne zaboravite da me zapratite na društvenim mrežama.

Novi Video je tu! 

Marta Matilda Harper je bila sjajna biznismenka, odličan primer da se uz istrajnost, naporan rad i strpljenje mnogo toga može postići! Ona je otvorila prvi frizerski salon za žene. Pored toga, osmislila je biznis model po kome danas posluju mnoge svetske kompanije.

Kako je sve to postigla i šta je još uradila, saznajte u narednom videu!

%d bloggers like this: